vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Olimpijski festival dječjih vrtića

Metković, 14.5.2011. - Na igralištu ONK Metković održan je Olimpijski festival dječjih vrtića grada Metkovića na kojem se natjecalo 100 predškolaca. Nastupile su četiri ekipe: Vjeverice i Slavuji iz Središnjega vrtića te Žapci i Galebovi sastavljeni od djece iz vrtića Radost te iz vrtića Vida i Pruda, a vodile su ih tete: Davorka Šutalo, Silvana Arapović, Julijana Bebić i Mirjana Medar.
   Mali sportaši natjecali su se u četiri sportske discipline: skok u dalj, bacanje loptice u dalj, trčanje na 50 metara i u malome nogometu. Peti po redu Olimpijski festival dječjih vrtića grada Metkovića otvorio je pročelnik za gospodarstvo Grada Metkovića Milorad Dodig.
    Najbolji u skoku u dalj bili su Borna Vukanović i Lea Medak. Lopticu u dalj najdalje su bacili Josip Grmoja i Gabrijela Marković. U trčanju na 50 m pobijedili su Jure Bukovac i Lucija Borovac.
   Najviše uzbuđenja, kao i obično, bilo je na turniru u malome nogometu gdje su o pobjedniku i ove godine odlučivali penali. Na kraju je slavila ekipa Slavuji ispred drugoplasiranih Vjeverica trećeplasiranih Galebova.
    Pobjednici će sudjelovati na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Dubrovačko-neretvanske županije koji će se 27. svibnja održati u Pločama.