vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Hrast u Metkoviću

Metković, 29.5.2011. - Nadstranački pokret Hrast (Hrvatski rast) predstavio se jučer u više hrvatskih gradova, a u dolini Neretve u Metkoviću i u Opuzenu.
   U Metkoviću je na Velikoj rivi pred Spomenikom poginulim metkovskim braniteljima organizirana konferencija novinare na kojoj su se lokalnim medijima predstavili Krešimir Jelovac potpredsjednik Obiteljske stranke i član Vijeća Hrasta X. izborne jedinice, Josip Mikuš, koordinator vijeća za Grad Dubrovnik i mladi metkovski intelektualci Božo Petrov i Milan Kapović iz Vijeća Hrasta grada Metkovića.
    Cilj pokreta Hrast, pod čiju je „krošnju“ stupilo dvadesetak udruga, političkih stranaka i mnoštvo istaknutih pojedinaca, pobjeda je na izborima za Hrvatski sabor i potpuna promjena političke kulture u Hrvatskoj. Uspjeh na izborima osigurat će, kažu članovi Hrasta, kroz originalnu strukturu Hrasta i model predizbora. Naglašavaju kako će izbornu listu Hrasta činiti ljudi koji na predizborima dobiju najviše potpisa građana.
    Nakon tiskovne konferencije predstavnici i simpatizeri Hrasta zadržali su se nekoliko sati u druženju s građanima na metkovskim ulicama, nakon čega je njih tridesetak s istom namjerom otputovalo u Opuzen.