vijesti www.metkovic.hr

 Gospodarstvo

Kinezima ponovno zanimljiv Metković

Metković, 13.6.2011. - Nakon pet godina kinesko izaslanstvo ponovno je posjetilo Metković. U pratnji glavnoga tajnika Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrije Karafilipovića i glavnoga tajnika Društva Hrvatsko-kineskoga prijateljstva Nenada Viljevca, gosti su odsjeli u Hotelu Narona gdje ih je primio zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić.
  Tijekom večere doznali smo da su Kinezi zainteresirani za poslovnu suradnju te da obilaze hrvatske gradove kako bi se što bolje upoznali sa situacijom u njima i s mogućnostima suradnje. Osim gospodarstvenika u izaslanstvu su bila i dva poznata kineska slikara te je razgovarano i o njihovu mogućem izlaganju u Metkoviću.
    Ovaj dugi posjet Metkoviću gosti su iskoristili za predaju Zahvalnice za razumijevanje i nesebičnu podršku radu Koordinacije, koju je umjesto spriječenoga gradonačelnika Gabrića primio njegov zamjenik. Među nebrojenim pitanjima i komentarima možda nas je najviše iznenadila izjava šefa kineskoga izaslanstva koji je rekao kako nije mogao vjerovati da je naša rijeka (Neretva) tako čista i zelena te da to nigdje nije vidio.