vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Nek' se zavijori

Metković, 4.8.2011. - Predvečer se na Predolcu okupilo pedesetak građana Metkovića kako bi nazočili podizanju replike zastave sa Kninske tvrđave što su organizirale Udruga veterana IV. gardijske brigade, Podružnica za Dubrovačko-neretvansku županiju i metkovska Udruga Narenta.
   Visoki jarbol nije se mogao, kako je planirano, postaviti na vodospremu pa je postavljen nedaleko od nje, što je donekle umanjilo vidljivost zastave iz raznih dijelova Metkovića. Zastava je duga devet metra i široka metar i pol, a jarbol je u konačnici ispao visok 12 metara.
   Spomenute udruge odazvale su se inicijativi Udruge branitelja Domovinskog rata “Podravka” kojom se želi hrvatskom zastavom s Kninske tvrđave simbolički povezati Knin s ostalim gradovima diljem Hrvatske. Cjelokupna se akcija pod imenom ”Nek' se zavijori” izvodi u povodu 20. obljetnice početka agresije na Hrvatsku i Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti. Kako je istaknuo predsjednik Udruge Narenta Nikola Grmoja, zastava je kupljena u Kninskome muzeju, a izrađuju je invalidi Udruge UHIRO iz Zagreba, pa cijela akcija ima i humanitaran karakter.