vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Podravci Metković 2011

Metković, 29.8.2011. - Jučer je odigrana završnica vrlo jakog 10. međunarodnog spomen-turnira 'Metković 2011' u kojoj su slavile igračice koprivničke 'Podravke'. Nakon izvođenja sedmeraca sa 31:32 pobijedile su podgoričku 'Budućnost'. Sa tri gola iz igre i jednim iz sedmerca pobjedi je pridonijela i naša Ivana Petković.
   Nakon izjednačene igre u prvim minutama prvoga poluvremena igračice 'Budućnosti' uspjele su se odlijepiti na tri gola razlike, ali su Koprivničanke uspjele postaviti obranu i malo po malo do kraja poluvremena izjednačiti rezultat pa čak na kraju i povesti s jednim golom razlike.
   Dominacija 'Podravke' nastavljena je i u drugome poluvremenu sve do pedesete minute kada je 'Budućnost' uspjela izjednačiti i utakmicu učiniti skroz neizvjesnom. U posljednjoj minuti imale su Crnogorke i jedan gol prednosti, no u posljednjem napadu 'Podravke' sudac dosuđuje sedmerac koji Koprivničanke iskorištavaju i poravnavaju na 27:27.
   Nakon kratkoga odmora prišlo se izvođenju sedmeraca gdje se iskazala Pločanka Marta Žderić koja je obranila sedmerac najboljoj igračici turnira Bojani Popović. Ostalo je samo da kapetanica 'Podravke' Miranda Tatari pogodi za 31:32 i osigura slavlje svojoj ekipi.
   Kao i obično na takvim natjecanjima izabrana je i najbolja sedmorka turnira. To su: Clara Voltering (vratarka Budućnosti), Nikica Pušić-Koroljević (lijevo krilo Podravke), Anita Gaće (desno korilo Podravke), Vesna Milanović-Litre (pivot Podravke), Bojana Popović (lijeva vanjska Budućnosti), Kristina Liščević (srednja vanjska Metalurga) i Elena Gjorgijevska (desna vanjska Metalurga).
   Za najbolju igračicu proglašena je Bojana Popović iz 'Budućnosti', a najbolji strijelac sa 35 pogodaka bila je Mirjeta Bajramovka iz skopskoga 'Metalurga'.
   Na žalost velike vrućine sigurno su omele igračice da pokažu sve što znaju, ali i da na susretima u Metkoviću i Opuzenu bude više publike. Ipak gledatelji su mogli vidjeti izvrsne rukometne partije pa se nadamo da će ih dogodine u dvoranama biti puno više jer se radi o vrlo jakom turniru koji je okupio gotovo sve najbolje ženske momčadi iz našega okruženja.

Budućnost - Podravka Vegeta 31:32 (27:27, 12:13)
Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd).

BUDUĆNOST: Barjaktarović (8+0), Vukčević (1+0); Đokić 3, A. Bulatović, Nikolić 1, Savić 3, Jovetićv1, Popović 9(2), Tacalie, K. Bulatović 9, Mehmedović 1, Števin, Knežević 1, Božović.
Trener: Dragan Adžić.

PODRAVKA: Žderić (11+0), Jelčić (-+0), Kapitanović (-); Čović 1, Kožnjak, Pongrac, Šenvald, Petković 3, Gaće 3, Damnjanović 5(3), Milanović Litre 2, Dragišić, Havić, Tatari 3, Horvat 6, Pušić-Koroljević 4.
Trener: Neven Hrupec.

Sedmerci: Budućnost 3(2), Podravka Vegeta 3(3).
Isključenja: Budućnost 6 minuta, Podravka 2 minute.

Odigrane su i utakmice za poredak od 3. do 8. mjesta. Evo rezultata:
za 3. mjesto Metalurg - Zaječar 33:32 (18:15)
za 5. mjesto Krim Mercator - DVSC Forum 33:24 (17:9)
za 7. mjesto Dalmatinka - Katarina 32:31 (19:16)