vijesti www.metkovic.hr

 Turizam

Turistička posezona u Metkoviću

Metković, 15.10.2011. - Dvjestotinjak raspjevanih slovenskih turista na dvama brodovima danas je doplovilo Neretvom do Metkovića te se iskrcalo na Velikoj rivi. Da šušur bude veći pobrinuli su se dubrovački umirovljenici koji su se na Trgu kralja Tomislava iskrcali iz dvaju autobusa.
    Na trg kralja Tomislava danas nas je privuklo šest parkiranih autobusa koji su čekali, kako smo doznali, slovenske turiste što su se iz Gradca brodovima zaputili u Metković. Dok smo čekali da zabilježimo uplovljavanje brodova, na Trg su pristigla i dva autobusa puna umirovljenika iz Dubrovnika. Oni su u grad stigli u organizaciji metkovskoga HSS-a, što je uključivalo ručak u Hotelu Narona, posjet Arheološkom muzeju Narona u Vidu i vožnju lađom.
    Da Slovenci pristižu Neretvom čuli smo prije nego li vidjeli. S brodova se razlijegala glazba i pjesma, a na jednom jarbolu sjedili su gusarica i gusar s isukanim sabljama. Veselo društvo se nakon pristajanja ukrcalo u autobuse pa je dio njih pošao na izletište Restorana Adria u Kutima, a drugi u berbu mandarina na jednoj neretvanskoj plantaži.