vijesti www.metkovic.hr

 Seminar

Plesne tradicije Neretve

Metković, 17.10.2011. - U organizaciji KUD-a Metković i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH protekloga je vikenda održan dvodnevni seminar pod nazivom Plesne tradicije Neretve. Seminar je u gimnazijskoj sportskoj dvorani održan pod vodstvom prof. Vidoslava Bagura, a pohađalo ga je pedesetak polaznika iz četiri neretvanske skupine koje u dolini Neretve njeguju folklornu baštinu.
    – Ideja je bila, i evo ostvaruje se, da svi koji se bavimo folklorom u dolini Neretve zajednički prođemo folklornu građu naše doline. Meni je to prilika da ono što sam godinama skupljao prenesem izravno i na voditelje i sudionike seminara da bi na taj način osigurali nasljeđe budućim naraštajima. Proći ćemo svaki ples posebno jer je svaki od njih priča za sebe i tu priču ćemo više pričati, a manje plesati kako bi se uz školski pristup bolje usvojilo znanje – rekao nam je prof. Bagur.
    Uz seminar održan je i sastanak predstavnika četiriju neretvanskih društva na kojem su dogovoreni kodeks ponašanja, ali i načini međusobne suradnje društava.