vijesti www.metkovic.hr

 Politika

22 godine HDZ-a u Metkoviću

Metković, 31.10.2011. - GO HDZ-a Metković prigodnim skupom u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković proslavio je 22. obljetnicu postojanja.
    Okupljenim članovima i simpatizerima stranke obratili su se predsjednica GO HDZ-a Metković Žaklina Marević, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, predsjednik ŽO HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Frano Matošić te glavni tajnik HDZ-a i ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, a svoja sjećanja na početke iznio je Joško Jelaš, jedan od osnivača ogranka u Metkoviću.
    Prema riječima Frane Matušića protiv HDZ-a bore se isti kao i 1989. koji su, kako je rekao, samo promijenili košulje, ali im je retorika ostala ista.
    – Nekada smo bili stranka opasnih namjera, a danas smo zločinačka organizacija. To za nas tvrdi Željko Jovanović koji 1991. u Saboru nije želio glasati za samostalnu Hrvatsku. Za njih smo zločinačka organizacija jer smo srušili Jugoslaviju, koju oni ne mogu prežaliti pa mrze sve što počinje početnim slovom H – rekao je između ostaloga Matošić.
    Branko Bačić istaknuo je kako zbog istrage HDZ u predizbornu utrku ulazi neravnopravno u odnosu na druge političke stranke, rekavši kako se u dijelu medija vodi neviđen linč protiv HDZ-a koji se proglašava zločinačkom organizacijom. Tijekom govora osvrnuo se i na izjave Slavka Linića u kojima je rekao da u Hrvatsku treba pozvati MMF ustvrdivši kako SDP poziva MMF jer nemaju snage sami riješiti probleme.
    – Ono što oni misle napraviti nemaju snage javno reći i tu je razlika između nas i njih. Mi imamo hrabrosti i znanja i provest ćemo naš plan. Ovo što se događa samo je jedna epizoda koju prolazi stranka i usprkos svemu zajedno s našom predsjednicom Jadrankom Kosor iz svega ćemo izaći jači i snažniji, a 4. prosinca HDZ će pobijediti. HDZ je najbolja opcija i jedini pravi put za Hrvatsku – rekao je Bačić pred stotinjak članova i simpatizera HDZ-a koji su se okupili na proslavi, a međi kojima su bili i predsjednica GO Dubrovnika Dubravka Šuica, zamjenica župana Marija Vučković, predsjednik mladeži HDZ-a DNŽ Mato Franković, general Nedjeljko Obradović te predstavnici stranačkih organizacija iz Neretve i sa Pelješca, kao i članovi i simpatizeri stranke iz susjedne Hercegovine.