vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Kreće vrijeme darivanja

Metković, 1.12.2011. - Evo još jedne akcije u OŠ Stjepana Radića. Budući da se približavaju dva velika blagdana, Sveti Nikola i Božić, predstavnici iz svakoga razrednog odjela složili su se na Vijeću učenika da bi bilo korisno i plemenito pokrenuti akciju pomoći za mališane iz Afrike.
   Travanjsko gostovanje misionarke Ivane Parlov, utemeljiteljice sirotišta sv. Ante u Tanzaniji, ostavilo je odjek koji nas potiče na stalnu pomoć djeci pa je na Vijeću pokrenuta inicijativa za pomoć učenika tom i okolnim sirotištima u Tanzaniji.
    Najviše radosti donijet će im, dakako S-L-A-T-K-I-Š-I! Stoga su učenici nižih razreda prikupljali grickalice, bombone i kekse ne bi li obradovali svoje vršnjake. Učenici viših razreda skupljali su simboličnu svotu od 5 kn, koja afričkom djetetu spašava život ukoliko oboli od malarije (česte bolesti u tom dijelu svijeta), a oni najčešće taj novac nemaju. Prikupljene priloge učenici su posložili uz pomoć pedagoginje Nikoline Vugdelije.
  Na kraju prošle školske godine učenici, koji su to htjeli, ostavili su neiskorišteni pribor iz svojih mapa za potrebe sirotišta. Nastavnica Ivana Šiljeg uz pomoć učenika sortirala je pribor da bi ga mogli poslati u Udrugu Kolajna ljubavi.
    Djeca su, kao i do sada, pokazala suosjećajnost za potrebe drugoga (što je jedan od ciljeva takvih akcija) te su se i toj akciji pridružili u velikom broju. Iz Škole zahvaljuju roditeljima koji su ih u tome podržali, a posebno g. Tomislavu Previšiću, ocu učenice Katarine, koji im je i ovaj put pomogao prikupljene priloge prevesti u Zagreb.