vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Humanitarna izložba UOSI 'Prijatelj'

Metković, 7.12.2011. - Sinoć je u Galeriji metkovskog Gradskog kulturnog središta Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj otvorila humanitarnu izložbu u sklopu akcije Neretvansko srce.
    U prodaji su se našle umjetničke slike tridesetak umjetnika iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije te Hercegovačko-neretvanske županije (BiH) koji su proljetos sudjelovali u Likovnoj koloniji Tomislav Žubčić Zupa koju je organizirala Udruga. Uz umjetničke slike na izložbi su izloženi i suveniri i proizvodi koje u radionici Udruge izrađuju osobe s invaliditetom uz pomoć svojih edukatora.
     – Prihod od ove likovne izložbe namijenili smo za sufinanciranje jednog radnog asistenta u nastavi u OŠ Don Mihovila Pavlinovića. Također pokrećemo i akciju prikupljanja sredstva kojim bi se financirala nabavka novijeg kombi vozila jer ovo koje imamo je sve češće u kvaru zbog čega ne možemo obavljati jednu od osnovnih dužnosti, a to je prijevoz osoba koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica do fizikalne terapije, radionice Udruge ili na neko drugo mjesto gdje im je potrebno. Udruga također želi biti prisutna na svim događanjima u gradu pa tako ovom izložbom dajemo i mali doprinos Prosinačkim svečanostima koje organizira GKS Metković – rekao nam je predsjednik Prijatelja Antiša Puljević.