vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Radost zajedništva – učimo iz života

Metković, 15.12.2011. - U Dnevnom boravku Udruge Otac Ante Gabrić jučer je upriličeno druženje korisnika treće životne dobi i učenika 4. c razreda OŠ Stjepana Radića.
     Svi zajedno najprije su pogledali reportažu pod nazivom Neretvanska trupica nakon čega se razgovaralo o viđenome, ali i o svemu onome što je djecu zanimalo vezano za nekadašnje običaje i način života u Neretvi.
     Spomenuto druženje samo je jedna u nizu planiranih aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta Radost zajedništva – učimo iz života s kojim se Udruga natjecala u okviru Natječaja za udruge u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2011/2012., a za koji je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa izdvojilo financijska sredstva u iznosu od 45.000,00 kn.
     Projekt je korisnicima i volonterima predstavljan na Međunarodni dan volontera u sklopu kojega su održana i predavanja: Značaj volonterstva u lokalnoj zajednici, Pristup i komunikacija sa starijim osobama te projekcija i osvrt na dosadašnja volonterska iskustva u projektima volonterske pomoći u Dnevnom boravku za starije osobe.
     U prošlu subotu, 10. prosinca održana je i Radionica za izradu narodne nošnje na kojoj su mlađi i stariji zajedno izrađivali tradicijski nakit od plodova prirode.