vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Gimnazijalci plesom završili prvo polugodište

Metković, 23.12.2011. - Učenici Gimnazije Metković danas su se od prvog polugodišta oprostili plešući ples naziva četvorka ili Quadrilla.
     Četvorka se plesala u Športskoj dvorani Gimnazije, a sudjelovalo je preko 400 gimnazijalaca koje je uvježbao voditelj Plesne škole Calypso i voditelj projekta Maturantska parada Dalibor Dominiković Dado.
     – Današnji događaj je priprema za ono što će se dogoditi u svibnju. Naravno, riječ je o projektu Maturantska parada 2012. tijekom kojega će kao i prijašnjih godina, metkovski maturanti zajedno s maturantima iz drugih hrvatskih gradova, ali i desetak europskih država zajednički pokušati oboriti Guinnessov rekord u sinkroniziranom plesanju četvorke. Ono što je bitno i što me posebno veseli je činjenica da su se projektu Maturantska parada ovaj put odazvali svi učenici Gimnazije na čemu im zahvaljujem. Današnjim događajem završen je dvomjesečni ciklus priprema čime sam u Gimnaziji zaokružio projekt, a nakon Nove godine pripreme će krenuti u ostalim srednjim školama koje će sudjelovati u projektu – rekao nam je Dado.