vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Napadnut metkovski gradonačelnik

Metković, 6.2.2012. - Prema policijskom izvješću PU dubrovačko-neretvanske u subotu je oko 20,20 u Ulici Nikole Tesle u Metkoviću, 36-godišnjak je u alkoholiziranom stanju zaustavio traktor s ralicom kojim je upravljao 53-godišnjak i fizički ga napao, nakon čega su obojica pala na tlo. Prema neslužbenim informacijama traktorom s ralicom upravljao je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić.
   U izvješću dalje slijedi da je u Domu zdravlja u Metkoviću 36-godišnjaku pružena liječnička pomoć zbog zadobivenih lakših tjelesnih ozljeda, dok je 53-godišnjak odbio liječničku pomoć.
    Dok je policija provodila izvide ovog narušavanja, na mjestu događaja pristupio je 43-godišnjak koji je, nezadovoljan zbog privođenja njegovog 36-godišnjeg brata, u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napao policijskog službenika, nanijevši mu lakše tjelesne ozljede.
    Zbog narušavanja javnog reda i mira 36-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Metkoviću, dok je njegov 43-godišnji brat zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu, uz kaznenu prijavu doveden u nadležno državno odvjetništvo.