vijesti www.metkovic.hr

 Maškare

Maškarana vijest

Metković, 21.2.2012. - Nekoliko tisuća maškaranih okupilo se večeras na Trgu kralja Tomislava kako bi u krajnje napetoj atmosferi pratilo suđenje Marku Krnjevalu kojega se tereti za sve što nas je snašlo protekle godine, uključujući i ovogodišnji lanjski snijeg.
   Možemo se i mi malo maškarati zadnji dan maškara koje su ove godine skoro prije završile nego li su i započele. Sve se svelo na završne riječi optužbe i obrane te čitanje testamenta Marka Krnjevala.
   Ipak, unatoč lošem vremenu, na Trgu se okupilo nekoliko stotina građana, među kojima je bilo i maškarane djece. Stvar je donekle spasila velika tenda pred Hotelom Narona pod koju se sklonila Gradska glazba sa svojim instrumentima te mnogi građani s djecom. Promrzlima su se na stolovima nudili tradicionalni uštipci i vino pa je praćenje suđenja bilo lakše. Na ubrzanom procesu Marko je proglašen krivim pa je uz zvuke posmrtnoga marša ispraćen do Velike rive, jer je na Maloj još dosta snijega i poledice, s koje je nakon paljenja gurnut „neka ga Neretva nosi“. Iako je u Hotelu Narona bio pripremljen besplatan grah sa suhim mesom, a Kante je sponzorirao vino, većina se odlučila za bijeg u toplinu doma.