vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Iz Splita sa sedam medalja

Metković, 1.3.2012. - Prošle nedjelje u Splitu je održano Prvenstvo Dalmacije 2012. u karateu u borbama za razne uzraste. Nastupilo je preko 350 natjecatelja, odnosno 51 ekipa iz 21 kluba. Na natjecanju je nastupilo i 12 natjecatelja Karate kluba Metković koji su osvojili pojedinačno tri zlata, dva srebra i jednu broncu te broncu ekipno.
     Zlatne medalje osvojile su: Ema Vidović, Maja Žderić i Gabi Dominiković. Srebrne medalje osvojile su: Marija Glavinić i Ivana Galić, a Petar Borovac osvojio je broncu. Brončanu medalju ekipno su osvojile i mlađe kadetkinje u sastavu: Maja Žderić, Gabi Dominiković, Marija Kiridžija i Sara Ćelić.
     Tom prigodom Dalmatinski odbor Hrvatskog karate saveza dodijelio im je u ime Dalmatinskog karatea priznanja u obliku plaketa karatašima za ostvarene rezultate na državnim prvenstvima za 2010. i 2011. koje su dobili: Gabi Dominiković za osvojeno prvo mjesto u borbama 2010., Maja Žderić za osvojeno 2. i 3. mjesto u borbama za 2010., Bruna Jurković za osvojeno 3. mjesto u borbama za 2011., Dino Žderić za osvojeno 3. mjesto na Prvenstvu države kadeti – borbe 2010. i glavni trener KK Metković Denisu Žderiću.