vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Novosti iz HBOR-a

Metković, 16.3.2012. - U organizaciji Dubrovačkog centra za poduzetništvo jučer je u prostorijama Autoškole Žabac voditeljica HBOR-ovog područnog ureda za Dalmaciju Mira Krneta predstavila novosti u programima kreditiranja HBOR-a. Okupljenima je iznijela podatke o broju i vrijednosti odobrenih kredita, s posebnim osvrtom na četiri dalmatinske županije.
     – Do sad smo imali preko 22 tisuće pojedinačnih odobrenja, od čega ih je oko 1400 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji s oko tri milijarde kuna. Po broju odobrenja kredita, zbog brojnosti poslovnih subjekata, vodi Splitsko-dalmatinska županija, dok je u Zadarskoj županiji zabilježen povećan broj kredita HBOR-a, a na začelju su Dubrovačko-neretvanska i Šibensko-kninska županija. Smanjenje kamatnih stopa za jedan posto, kao privremena mjera u 2012., odnosi se na posebne programe kreditiranja, a to su: gospodarstvo, turizam, zaštita okoliša, malo i srednje poduzetništvo, poljoprivreda i ujednačeni razvoj, otoci, početnici i pronalasci – rekla je Krneta.
     Nakon izlaganja prisutni su imali priliku i pojedinačno razgovarati o svojim interesima za kredit HBOR-a. Svi koji žele više informacija mogu ih pronaći na web stranici HBOR-a (www.hbor.hr).