vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Zeko Uško posjetio Martinine prijatelje

Metković, 25.3.2012. - U Dječjem vrtiću Metković uvijek je zanimljivo, a u prošli petak posebno zabavno bilo je u skupini tete Neđe Vuice na čiji smo poziv posjetili Središnji vrtić Metković. Poziv smo dobili kako bismo zabilježili dolazak zeke Uška među mališane, ali i da bismo vidjeli kako se metkovski vrtićani zajedno sa svojim tetama pripremaju za Uskrs, najveći kršćanski blagdan.
– Pripreme za Uskrs traju već mjesec dana, a djeci su posebno zanimljive radionice na kojima u različitim tehnikama izrađuju šarena jaja, piliće i zeke, bez kojih se ne mogu zamisliti uskrsni blagdani. Izrađujući papirnate zečeve djevojčica Martina Družijanić poželjela je prijateljima iz skupine pokazati svoga kućnog ljubimca pa je tako zeko Uško jutros zajedno s Martinom stigao u našu skupinu. Kao što vidite djeca su oduševljena i ne ispuštaju ga iz vida. Nekima je ovo prvi susret s pravim, živim zecom pa je pun pogodak što je Uško stigao u našu skupinu – rekla nam je teta Neđa koju smo s djecom zatekli u vrtu.
Svoje oduševljenje djeca su pokazala spremno pozirajući s Uškom za zajedničku fotografiju, nakon čega su nas povela u svoju učionicu i ponosno nam pokazala radove koje su izradila na temu Uskrsa.