vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Dan škole OŠ Stjepana Radića

Metković, 12.6.2012. - Svoj Dan škole, 11. lipnja, proslavila je i OŠ Stjepana Radića. Tim je povodom u Gradskom kulturnom središtu upriličen prigodan program koji su izveli učenici, a onima koji su tijekom godine na različitim školskim natjecanjima dostojno predstavljali svoju školu uručena su priznanja i nagrade.
    Pozdravivši na početku sve okupljene, ravnateljica Škole Božena Nikoletić rekla je kako je ove školske godine Školu zajedno s područnim školama u Bijelome Viru i u Mliništu pohađalo 1140 učenika raspoređenih u 51 razredni odjel. O njihovu obrazovanju i odgoju brinulo se 100 djelatnika Škole koji su zajedno s učenicima, unatoč organizacijskim teškoćama zbog dvosmjenske nastave, uspjeli ostvariti ciljeve zacrtane Godišnjim planom i programom. Na svim natjecanjima natjecalo se 434 učenika, od kojih su neki postigli izvrsne rezultati i na državnoj razini. Za postignute rezultate nagrađeno je 84 učenika. Spomenimo samo nekoliko najboljih: Anamarija Kozina (mentor: R. Barbir) – drugo mjesto u državi iz matematike te Emil Dominiković i Ivan Pavlović (mentorica: M. Nikolić ) – četvrta mjesta u državi iz tehničkoga odgoja. Tu je i Karlo Bajo koji je zauzeo drugo mjesto na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“…
    Uslijedio je potom program koji si pripremili Aleksandra Lukić-Skelić, Božena Kaleb, Marijana Kljusurić, Nikolina Vugdelija, Tatjana Hazirović Juračić, Andrijana Kiridžija i Tomislav Tomić. U njemu su sudjelovali članovi dramskih i recitatorskih skupina, folklor i školski zbor. Na kraju programa nastupila je i klapa Učiteljice koju vodi učiteljica Aleksandra Lukić-Skelić.