vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Sporazum o međusobnoj suradnji

Metković, 4.7.2012. - Danas su Udruga Gusarice iz Metkovića i Udruga Radost iz Ploča potpisale Sporazum o međusobnoj suradnji povodom sudjelovanja na 15. maratonu lađa 11. kolovoza. Sporazum je potpisan u prostorijama pločanske Udruge, a potpisali su ga u ime Udruge Gusarice predsjednik Martino Krstičević i u ime Udruge Radost predsjednica Nada Boras.
     Razlog potpisivanja je poticanje suradnje dviju udruga kako bi zajednički realizirale različite društvene, kulturne, humanitarne i sportske programe te zajedničke projekte sa svrhom razmjenjivanja iskustava te brže i efikasnije afirmacije žena sportašica i osoba s invaliditetom.
     Prvi zajednički projekt realizirat će se tijekom priprema i održavanja 15. maratona lađa na Neretvi. Dvije udruge će kroz različite aktivnosti i akcije zajednički prikupljati sredstva od donatora i sponzora, a dio sredstava planira se prikupiti i od prodaje kreativnih radova osoba s intelektualnim teškoćama. Sva prikupljena sredstva namijenjena su za nabavku prilagođenog vozila za prijevoz osoba s invaliditetom.
     Kako je riječ o humanitarnoj akciji, obje udruge se nadaju pomoći i podršci lokalnih samouprava, poslovnog sektora i građana. Svi koji žele svojim prilogom pomoći spomenutu humanitarnu akciju svoj prilog mogu uplatiti na poslovni račun Udruge Radost Ploče (žiro račun: 2407000-1100055194 s naznakom „Nabavka prilagođenog vozila za prijevoz osoba s invaliditetom“).