vijesti www.metkovic.hr

 Ekologija

Gimnazijalci u borbi za okoliš

Metković, 6.7.2012. - Učenici i profesori Gimnazije Metković s dvama su se projektima uključili u Projekt Zemlja (Project Earth) koji čini globalnu ekološku mrežu dizajniranu za povezivanje škola, studenata i nastavnika diljem svijeta u rješavanju problema zaštite okoliša.
    Prvi projekt Wasser ili Voda na njemačkom su jeziku izradili učenici 3B razreda jezične gimnazije s mentoricama profesoricama njemačkog jezika Monikom Ujdur Batinović, Anom Bebić i Svjetlanom Bebić. Za drugi projekt Fledermäuse ili Šišmiši, također velik i zahtjevan, prijavili su učenici 3C razreda matematičke gimnazije. Taj je projekt omogućio izvrsnu korelaciju biologije, glazbene umjetnosti i njemačkog jezika, a vođen je mentorstvom profesorice biologije Marije Volarević i profesorica njemačkog jezika Ane Bebić i Svjetlane Bebić.
  Za svoje aktivno sudjelovanje i pridonos globalnoj borbi za okoliš svi učenici i profesori koji su radili na tim dvama projektima dobili su priznanje u obliku certifikata, a certifikat je dobila i Gimnazija Metković.