vijesti www.metkovic.hr

 Festival

Održana Treća Trumpeta Narenta

Metković, 15.7.2012. - Treći međunarodni festival limenih glazba Trumpeta Narenta sinoć je održan na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću. Nastupile su četiri glazbe: Gradska glazba Metković, Mengeška godba iz slovenskoga Mengeša, Gradska limena glazba Petrinja (kojim je ravnao Metkovac Josip Kapović) i Hrvatsko glazbeno društvo Biranj iz Kaštel Lukšića.
    Svojevrsno glazbeno zagrijavanje glazbe su obavile u Gradskome parku u kojem je svaka odsvirala po jednu kompoziciju, a onda su zajedno odsvirali još jednu pod ravnanjem Dražena Laskača. Potom su se svi preselili na južni dio Trga na kojem se već bilo okupilo nekoliko stotina građana. Izbor južne strane trga pokazao se zbog akustike boljim rješenjem od prošlogodišnjega.
    Izvođače i publiku u ime Gradske glazbe Metković pozdravio je predsjednik Vatroslav Vugdelija, a u ime grada domaćina zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić. Prema dogovoru svaka je glazba odsvirala tri-četiri kompozicije, što je publika redovito nagrađivala pljeskom.
    Druženje glazbara nastavljeno je na zajedničkoj večeri u Gradskom kulturnom središtu, a za glazbeni ugođaj pobrinuo se simpatični kvartet Versi.