vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Josipu Volareviću najbolji skok u Neretvu

Metković, 17.7.2012. - Ovogodišnje 9. natjecanje u skokovima u Neretvu ponovno je kraj Lučkoga mosta privuklo velik broj gledatelja, među kojima je bilo i podosta rodbine i prijatelja brojnih natjecatelja koji su se ovaj put natjecali u plivanju u šlaufima, veslanju u velikim zračnicama traktorskih guma, penjanju uz konop i skokovima s male i velike skakaonice.
  Uslijedila je disciplina koja je bila zamišljena kao posebna atrakcija no ispostavilo se da je veslati u velikim traktorskim zračnicama puno teže nego što se mislilo pa se ta disciplina poprilično otegnula. Izgleda da je najbolju tehniku bio smislio Josip Baban pa je uvjerljivo slavio. Drugi je bio Antonio Ćelić, a teći Ante Jerković. Oni su osvojili darove doljanskoga Mon Benza i Udruge Ispod mosta.
   Na koncu je započelo i natjecanje u skokovima koje je otvorio zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić. U dvjema starosnim kategorijama potpuno su se ravnopravno natjecali dječaci i djevojčice, odnosno momci i cure. Natjecanje je simbolično započelo skokom s mosta što ga je izveo veteran Šime Manenica. U kategoriji mladeži najbolji je bio Marko Manenica. Drugo mjesto osvojio je Ivan Marević, a treće Luka Marević. Posebnu nagradu za hrabrost dobila je i mala Glorija Čotić. Nagrade su osigurali Zlatarna Jeramaz i Coca Cola.
   U intermecu je organizirano još jedno atraktivno natjecanje koje je privuklo velik broj natjecatelja. Kako i ne bi kada je nagrada bila nagrađivani pršut firme Kulina d.o.o. Do njega je u krajnje neizvjesnoj utrci došao Edo Čavrk koji je najbrže otplivao do konopa što je visio s mosta i uspeo se uza nj.
   Glavno je natjecanje donijelo nova uzbuđenja, a razlike među skakačima ponekad su bile tako neznatne da su na kraju odlučile nijanse. Nakon tri serije skokova slavio je Josip Volarević koji je skupio maksimalan broj bodova i osvojio glavnu nagradu od 1000 kn. Tek bod manje imao je drugoplasirani Duje Mijić (700 kn), a dva manje trećeplasirani Marin Volarević (500 kn). Ostale nagrade najboljima osigurali su Coca Cola i organizator Udruga Ispod mosta. Posebnu nagradu osvojila je Klara Marević, jedina djevojka u seniorskoj konkurenciji koja je sa samo četiri boda zaostatka za pobjednikom bila bolja od mnogih muških kolega.