vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Održana 4. radionice osnivanja LAG-a Neretva

Metković, 18.7.2012. - Jučer je u Galeriji GKS-a Metković održana 4. radionice osnivanja Lokalne akcijske grupe (LAG) za područje doline Neretve. Na radionici su se po prvi put okupili predstavnici gradova i općina te udruga s čitavog područja doline Neretve kako bi zajednički raspravljali o razvojnim problemima i potrebama područja LAG-a Neretva.
     Radionicu je vodio konzultant Instituta za međunarodne odnose iz Zagreba (IMO Zagreb) Mario Polić uz pomoć stručne suradnice DUNEA-e i voditeljice dosadašnjih radionica Franice Miloš te vježbenika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Brune Bebića.
– Smisao današnje radionice je da počnemo raditi lokalnu strategiju razvoja koja je jedan strateški proces u kojem treba poći od stanja na terenu. Znači, potrebno je definirati probleme, nakon toga definirati ciljeve, razraditi ih i ono što je zapravo svrha strategije je doći do aktivnosti odnosno projekata kojima želimo riješiti probleme koje smo utvrdili na početku. Svrha je poboljšati život ljudi na području LAG-a, bilo u poljoprivredi, sportu, kulturi ili nekom drugom segmentu –rekao nam je voditelj radionice Mario Polć.