vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Ivan od Neretve

Metković, 31.7.2012. - Ivan Čupić spada među one koji sebe slobodno mogu nazvati Panneretvaninom. Blatačko-kominskih korijena i metkovske nadgradnje taj je naš rukometaš danas usred Londona još jednom pokazao koliko metkovsko rukometno čudo još uvijek znači hrvatskome rukometu.
  Ivan je imao sreću da je odrastao uz metkovske rukometne legende Ćavara, Golužu, Jelčića, Obrvana i Kaleba, a zasigurno je tomu pridonio i uzlet metkovskoga rukometa u sam europski vrh kada je naš grad na Neretvi privukao jednoga Balića, Metličića, Lackovića, Vukovića, Kopljara i druge hrvatske rukometne veličine. Imao je Ivan s kime igrati i od koga učiti. Očito je to radio jako dobro.
    Od spomenutih danas su s Ivanom u Londonu bili izbornik Goluža i suigrači Balić, Lacković, Vuković i Kopljar. Zanimljiv je Lackovićev slučaj. Kada je RK Metković-Jambo bio jedini takmac svemoćnome RK Zagrebu u naš je grad došao mladi Lacković. Uvrijeđeni Zagreb sve je napravio da tome momku (koji je danas debelo pridonio pobjedi protiv Srba) parapravnim začkoljicama na čak godinu dana onemogući igranje, tj. razvoj. Rukometna sramota za koju nitko nikada neće snositi odgovornost.
    Metkovski klub svojedobno je bio pomogao i Dragi Vukoviću koji je imao nesreću da je u Metković došao s povrjedom. Ljudi iz Kluba nisu ga odbacili. Ostao je u klubu, dugo se oporavljao i nakon toga našao novi angažman.