vijesti www.metkovic.hr

 Komentar

Hrvatski paradoks

Metković, 3.8.2012. - Bivši, sadašnji, budući. Crveni, crni, plavi, žuti… Nevjerojatni su ti naoružani odredi koji pod raznim zastavama svako četiri godine jurišaju na vlast. Glavna oružja su im samoljublje, bahatost, blagoglagoljivost, nezabludivost… Moglo bi se toga još redati, ali da ne preskočimo nezasitnost.
  Kada im sluđeni narod da povjerenje, vrlo brzo na vidjelo izbije nekompetentnost. Gotovo sve što u Hrvatskoj vrijedi razne su vlasti do sada prodale strancima jer, kao, država ne može biti dobar gospodar. Evo, sada su nam na redu i autoceste. Istina, nećemo ih prodati, ali nećemo od njih baš imati ni koristi jer će cijena koncesije biti dovoljna da taman pokrpa proračunske rupe. I to samo ove godine. A što sa sljedećih 29?
  Nevjerojatno je da oni koji tvrde da znaju voditi državu ne znaju među sobom naći one koji bi znali voditi tvrtke koje su u većinskom državnom (narodnom) vlasništvu i koje su od strateškoga hrvatskog interesa. To je kao da netko tvrdi kako može upravljati prekooceanskim brodom, a ne zna motornom jahtom pristati na Malu rivu u Metkoviću.
Ivica Puljan