vijesti www.metkovic.hr

 Komentar

Malo nas je, al' smo govna

Metković, 7.8.2012. - Malo nas je, al' smo govna – legendaran je splitski grafiti kojemu (ne po poruci) može konkurirati samo još jedan splitski grafiti – Hajduk prvi, Ivan Pavao drugi.
   Sve je tuđe bolje nego naše. Metkovska je Športska ulica vikendom gotovo pusta, a o drugim danima da i ne govorimo. Svi bježi preko granice u Hercegovinu (kojoj su u bivšoj državi bili nalijepili ustašku naljepnicu) na narodnjake. Thompsona i slične? Ne! Na najordinarniju ćirilicu. I to dok narod s tih prostora biva negiran sa svih federacijskih platforma (ta mi je riječ u komunizmu uvijek bila zagonetna) istovremeno se na tim prostorima radi biznis sa cajkama i svima onim što dolazi s istoka. Nije lako zatrti polumilenijske zvuke talambasa.
   Ni u Hrvatskoj nije ništa bolje. Na najveću hrvatsku pozornicu, što ju je dao sagraditi Vespazijan i čiji cjelovit kip danas stoji u Vidu, u Arenu u Puli stigao je Čola. I to je ispao najveći kulturni događaj. Nema toga od glavnih faca koga nije privukao. Sve to uoči proslave Oluje. Kada malo bolje razmislim, bolje i Čola nego Bora. Ne dajem ruku u vatru da i njegov najavljeni koncert neće biti prepun. Malo nas je, al' smo govna.
Ivica Puljan