vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretvi bod izmakao u nadoknadi

Metković, 2.9.2012. - Nakon dobroga starta u prvome kolu, kada je s 2:1 svladala Omiš, Neretva je jučer na domaćem terenu protiv Jadrana iz Kaštel Sućurca izgubila sa 1:2.
    U drugome kolu 3. HNL – jug na igralištu Iza Vage sastali su se domaća NK Neretva i NK Jadran Kaštel Sućurac, dvije momčadi koje su na startu prvenstva osvojile po tri boda. Iako se očekivalo da će takmaci u prvome poluvremenu pred malobrojnim gledateljima pružiti bolju igru, to se nije dogodilo pa se na odmor otišlo bez golova. U drugome poluvremenu trener Neretve Mioč mijenja dva igrača, što daje rezultat. U desetoj minuti nastavka Tomislav Dodig dovodi domaćina u vodstvo, ali zakratko, jer u 68. minuti sudac Jakšić svira jedanaesterac za Kaštelane. Siguran izvođač bio je Kapitanović. Do kraja regularnoga dijela domaći su imali još nekoliko prigoda koje nisu iskoristili. Pred kraj sudačkoga produžetka od pet minuta, kada su svi vjerovali da će se bodovi podijeliti, igrač gostiju Pavković na Katičev ubačaj loptu šalje u Neretvinu mrežu.
    Neretva je ovim porazom sa 5. pala na 9. mjesto, a svoju šansu tražit će 9. rujna u Opuzenu u tradicionalnome neretvanskome derbiju s Neretvancem koji je još bez bodova.