vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Lađama i brodicama kane povezati Hrvatsku

Metković, 3.9.2012. - Udruga lađara Neretve, zajedno s braniteljskom udrugom Zavjet, 9. rujna (nedjelja) namjerava neretvanskim lađama i drugim plovilima načiniti „most“ od Komarne do Pelješca.
   Da bi premostili oko 2400 metara nedostatne će biti sve neretvanske lađe pa organizatori pozivaju vlasnike svih brodica i brodova da im se pridruže i na simboličan način još jednom pokažu da Hrvatska mora biti cjelovita.
   U zadnje vrijeme javili su se i neki sporovi oko toga je li trasa budućega mosta uopće na hrvatskome tlu. Tome pridonosi i Vladina namjera da Hrvatski sabor ratificira famozni sporazum Tuđman-Izetbegović kojim se BiH prepuštaju otočići Veliki i Mali škoj te vrh poluotoka Kleka. Takvu ne-vidim-dalje-od-nosa politiku guraju oni kojima je Hrvatska na srcu, ali kao rak-rana. Ako ne znaju (znaju, znaju, samo ne žele znati) evo im još jedne karte iz 19. st. na kojoj se jasno vidi što kome pripada. BiH ima unutrašnje more u zaljevu Neum-Klek i ništa više. Pratite precizno ucrtanu granicu.