vijesti www.metkovic.hr

 Komentar

Je li iznad Hrvatskoga sabora samo Bog?

Metković, 5.9.2012. - Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemaj drugih bogova uz mene. Nisam siguran da bi mnogi Hrvati, koji se velikom većinom predstavljaju vjernicima, znali nabrojiti baš svih deset Božjih zapovijedi. No, prvu, svakako, većina zna.
   U Metkoviću danas kiša nije pala. I formalno i faktički još smo u ljetu, no znamo da ljetu je kraj. Jesen će uskoro u Sabornicu vratiti sve ptičice iz gore što se bješe spustile na more. I tamo se banjale bulazneći o tome kako otočani mogu biti sretni što žive tu gdje žive jer u Zagrebu je žrvanj koji melje.
   Već početkom ove jeseni u Hrvatskome se saboru sprema žrvanj koji će samljeti zdravu pamet. Vlada će u saborsku proceduru uputiti ratifikaciju sporazuma Tuđman-Izetbegović kojim se Hrvatska u korist BiH odriče dva otočića u Malostonskome zaljevu i vrha poluotoka Klek. Neš' ti dva kamena i vrha na kojemu nema ničega.
   Večernji list donosi članak u kojemu Neven Mimica objašnjava zašto Bosni i Hercegovini dajemo otoke. Ako vam se ne da čitati, radi se o najobičnijem naguzivanju.
Ivica Puljan