vijesti www.metkovic.hr

 Kampanja

Volontiraj

Metković, 19.9.2012. - Ove se godine na Međunarodni dan mira (21. rujna) održava kampanja „Hrvatska volontira!“ koja uključuje velik broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje (uređenje okoliša, podrška socijalno ranjivim skupinama, zagovaranje za čisti okoliš, ljudska prava itd.).
    Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj i Udruga o. Ante Gabrić provest će volontersku akciju na području grada Metkovića.
    Program će početi 21. rujna okupljanjem svih volontera u prostorijama udruga „Prijatelj“ i „Otac Ante Gabrić“, te kratkim zajedničkim razgibavanjem. Tematsko predavanje „Mir u meni i oko mene“ održati će mr. sc. Vatroslav Vugdelija ravnatelja CZSS Metković. Nakon toga će se krenuti na dogovorenu volontersku akciju: uređivanje Parka kod DM-a. Suorganizatori kampanje su Ured za udruge Vlade i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a partner kampanje je Drogerie Markt (DM) Hrvatska.
    Kampanju je podržalo i Povjerenstvo za obilježavanje Europske godine volontiranja Vlade RH, a pokrovitelj kampanje je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.
    Pozivaju se svi građani da se uključe i na taj način daju svoj doprinos razvoju zajednice.