vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Očišćen park, posađene breze

Metković, 22.9.2012. - Jučer su se u obilježavanje Međunarodnoga dan mira uključile metkovske udruge Prijetelj i Otac Ante Gabrić koja provodi Program Dnevni boravak i pomoć u kući za starije osobe Ministarstva socijalne politike i mladih, a čijim članovima su se pridružili volonteri, studentice socijalne skrbi i drugi građani.
    Program je, u okviru kampanje Hrvatska volontira, započeo u prostorijama Dnevnoga boravka Udruge Otac Ante Gabrić gdje je prikazan dokumentarni film o tome poznatome metkovskom misionaru koji je cijeli svoj život posvetio skrbi za siromašne, bolesne i nemoćne u Indiji. U nastavku programa je ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Metkoviću Vatroslav Vugdelija održao predavanje pod nazivom Mir u meni i oko mene, a nakon predavanja svi su otišli do parka s dječjim igralištem na prostoru bivše metkovske bolnice.
    U suradnji s metkovskim Domom zdravlja i tvrtkom Drogerie Markt (DM) organizirano je čišćenje parka od nakupljenih otpadaka razne vrste, a zasađene su i dvije nove breze koje je darovao Jure Volarević, vlasnik Rasadnika Gabela-Otok. Na tome mjestu već prije su bile zasađene tri breze, ali dvije su polomila djeca koja se tamo igraju bez nadzora roditelja.
    U parku uz Dom zdravlja posađen je jedan ginko, vrijedno stablo koje je darovao naš poznati travar Jozo Volarević.