vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Povratak na Predolac

Metković, 22.9.2012. - Danas su u prijepodnevnim satima na Predolcu oživjele staze kojima se dvjestotinjak uglavnom mladih uputilo do mjesta na južnom obronku gdje su postavljene sprave za vježbanje.
    Prva faza Projekta „Zdravo tijelo=zdrav duh“, što ga je uz potporu Europske komisije osmislila i provela skupina mladih okončana je svečanim „otvaranjem“ sprava, što je simboličnim rezanjem trake označila mala Mia. Nakon toga su okupljeni upoznati sa svakom spravom i načinom vježbanja na njoj. U veseloj atmosferi uz glazbu i ples, ali i vježbanje, liječnici i medicinske sestre Doma zdravlja Metković proveli su mjerenje krvnoga tkala, šećera i kolesterola u krvi, ali i utvrđivanje općenite izloženosti pretilosti, sve češće kod naše djece i mladih pa naročito veseli da je među okupljenima bilo dosta mladih roditelja s malom djecom, čime se od malena stvaraju navike boravka u prirodi.
    Uz već spomenutu Europsku komisiju Projekt su pomogli Turistička zajednica grada Metkovića, Frigo bonsai, Velebit promet, Cafe bar Ćakula, diskont Maronija te profesori tjelesnoga odgoja i mnogi volonteri. U drugoj fazi planira se postavljanje pet do osam sprava duž trim staze na sjevernoj strani Predolca te postavljanje putokaza, a tiskat će se i džepni plan Predolca s označenim stazama i mjestima sa spravama.