vijesti www.metkovic.hr

 In memoriam

Sjećanje na poginule branitelje

Metković, 31.10.2012. - Povodom Spomen-dana na poginule metkovske branitelje iz Domovinskoga rata, koji se obilježava 1. studenoga, na Gradskom groblju Sv. Ivana i pred Spomenik poginulim metkovskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće.
     Vijence su položili zamjenik gradonačelnika Mario Batinović sa suradnicima, predsjednica Gradskoga vijeća Darka Volarević s gradskim vijećnicima, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskoga rata te predstavnici političkih stranaka. Na groblju je obred za sve naše preminule sugrađane molio fra Petar Gulić.
     U večernjim satima u Gradskom kulturnom središtu Metković izveden je prigodan program pod nazivom Anima Croatorum u čast osamnaestorice naših sugrađana koji su položili život za našu slobodu. U programu su sudjelovali potpredsjednik Gradskog vijeća Vatroslav Vugdelija, Župni zbor župe Sv. Ilije, Klapa Sveti Nikola, Ivan Menalo i Marija Zovko.
     Organizatori programa bili su Grad Metković i Udruga roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu grada Metkovića.