vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Božidar Lovrić predsjednik Ogranka MH

Metković, 14.1.2013. - Ogranak Matice hrvatske Metković u subotu je u Zgradi političkih stranaka održao redovnu Izbornu skupštinu. Jednoglasnom odlukom novi predsjednik Ogranka je dugogodišnji član Matice hrvatske prof. Božidar Lovrić, dopredsjednik Ogranka ostao je Ratko Krstičević, tajnik je i dalje Ivan Nadilo, a funkciju rizničara i sljedeće četiri godine obnašat će Željko Veraja.
     U Upravni odbor izabrani su: Jozo Jurković, Tonći Jerković, Dragan Tolić, Blagotvor Grgurinović, Ivana Ilić i Ivan Čikara. Nadzorni odbor ostao je u sastavu Jure Mijić, Vesna Vidović i Ivo Veraja.
     Izvješće o radu Ogranka u protekle četiri godine podnio je Ratko Krstičević koji je tom prigodom najavio i veliki broj projekata koji bi se u idućem razdoblju trebali realizirati. U ime Nadzornog odbora, izvješće je podnio Jure Mijić koji je ustvrdio da su, nakon uvida u rad Ogranka, svi postupci usklađeni sa zakonskim odredbama. Rizničar Željko Veraja pročitao je financijsko izvješće za period od 1. siječnja do 31. prosinca 2012. u kojem stoji da je Ogranak u tom razdoblju imao priliv sredstava u iznosu od 24.257 kuna, dok su rashodi iznosili 28.516 kuna. U sredstva je ušlo i 13 tisuća kuna prenesenih iz prethodnih godina zahvaljujući kojima je Ogranak prošlu godinu završio u plusu.