vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Darko Dominiković predsjednik PU 'Kadulja'

Metković, 21.1.2013. - Pčelarska udruga Kadulja iz Metkovića jučer je u Restoranu Adria održala redovnu Izbornu skupštinu. Za predsjednika Udruge izabran je Darko Dominiković, za tajnika Petar Jakić, dok je na mjestu blagajnika ostao Drago Vidović.
     Novi članovi UO su Ivan Krešić, Nikola Ćelić, Nedjeljko Jovica i Marin Volarević. Nadzorni odbor čine Miro Ivanković, Jure Šiljeg i Mario Bajo.
     Izvješće o radu za 2012. podnio je dosadašnji predsjednik Mario Bajo koji je tijekom izlaganja nabrojio sve aktivnosti koje je Udruga u tom razdoblju organizirala, a u svom izvješću u najkraćim crtama prisutne je podsjetio i što se sve napravilo u razdoblju od 2005. kada je izabran za predsjednika. Financijsko izvješće podnio je blagajnik Drago Vidović koji je rekao kako je tijekom 2012. ostvareno 52.952,28 kuna od čega je 28.602,58 kuna prenijeto iz prethodnih godina. Rashodi u 2012. iznosili su 25.369,41 kn pa je godina završena sa 27.582.87 kuna koje se prenose u tekuću godinu. U ime Nadzornog odbora izvješće je podnio Ivan Krešić koji je ustvrdio da su svi postupci usklađeni sa zakonskim odredbama.Tijekom Skupštine bilo je riječi i o aktivnostima koje se planiraju tijekom ove godine te o visini članarine koja prema dogovoru ostaje ista i iznosi 225 kuna prema Hrvatskom pčelarskom savezu, 100 kuna za Udrugu te jednu kunu po košnici.
     Uz članove Udruge Skupštini su nazočili i: pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Metkovića Milorad Dodig, županijski veterinarski inspektor Milivoj Dominiković, član UO HPS-a Ivica Kuliš, predsjednik Zajednice pčelarskih udruga DNŽ Lukša Čupić, predsjednik PU Vrisak iz Vrgorca Željko Majić, predsjednik PU Mandarina iz Opuzena Tadija Glavinić, predsjednik UP Kadulja iz Ljubuškoga Ante Bošnjak te Niko Vezilić Novaković iz PU Nada Konavle.