vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Danas svi u muzeje

Metković, 25.1.2013. - Za ovogodišnju Noć muzeja Metkovcima i Neretvanima nude se događanja na dva mjesta: Arheološkom muzeju Narona u Vidu te u Ornitološkoj zbirci Prirodoslovnoga muzeja Metković.
    U AM Narona su u suradnji sa profesorima i učenicima Srednje škole Metković (odjevni tehničari i kuhari) osmislili zanimljiv program koji će se danas održati od 18 do 1 sat iza ponoći. Tako će posjetitelji moći vidjeti rimsku odjeću i kušati rimske slastice koje će izrađivati učenici. Naravno, razgledavanje stalnoga postava muzeja je besplatno, a moći će se i po povoljnoj cijeni kupiti muzejski vodič.
    U ornitološkoj zbirci, uz stalni postav, posjetiteljima se od 18 sati do 24 sata nude još neki sadržaji. Lutkarski studio Kvak iz Zagreba će za djecu odigrati dvije predstave. Priča iz ježeve šume u 18 sati namijenjena je djeci do 6 godina, a u 19 sati onoj starijoj. Predstavu će pratiti i izložbaOd cvijeta do tikve te desetak lutaka napravljenih od tikava i ostalih prirodnih materijala.
    Od 20 do 23 održavat će se radionica za odrasle i djecu na kojoj će oni učiti kao sami napraviti lutku od prirodnih materijala i udahnuti joj dušu.
    Uza sve to prodavat će se muzejski plakati i knjige po promotivnim cijenama.