vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Izborna skupština RK Metković 1963

Metković, 30.1.2013. - Rukometni klub Metković 1963 u Hotelu Narona održao je svoju Redovnu skupštinu, koja je ujedno bila i izborna. Za predsjednika Kluba bili su predloženi Matko Jerković i Nikša Kaleb, nakom čega je glasovanjem izabran Jerković. U Upravnom odboru sjedit će Stipo Gabrić, Ivan Goluža, Nikola Veraja i Mario Obradović. U Nadzorni odbor izabrani su Mario Batinović, Pero Nikoletić i Mojmir Vladimir.
    Podnoseći izvješće o radu dosadašnji predsjednik Mario Batinović rekao je kako je Klub u proteklom razdoblju odradio sve ono što je bilo predviđeno planom i programom. Istaknuo je da je Klub u zadnje četiri godine imao priliku prijeći u viši rang natjecanja, ali to nije ostvareno jer nije bilo financijskih mogućnosti za pokrivanje troškova igranja u I. HRL, koja bi po sezoni stajala oko milijun kuna. Uz financije problem je i igrački kadar. To se događa i klubovima u drugim malim sredinama jer mladi perspektivni igrači nakon završene srednje škole odlaze na školovanje u veća središta i tamo nastavljaju karijere. Batinović je rekao kako ih je Grad Metković financijski uredno pratio, sukladno mogućnostima i rangu u kojemu se Klub natječe.
    Skupštinarima se obratio i gradonačelnik Gabrić koji se u kraćem izvješću osvrnuo na situaciju u rukometu u Metkoviću, navodeći razloge zbog kojih je osnovan RK Metković 1963. Istaknuo je kako je zbog recesije financiranje sportskih udruga u Metkoviću spalo isključivo na Grad koji godišnje izdvaja oko 3 milijuna kuna ili 10 posto Proračuna.