vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Obilježen Svjetski dan autizma

Metković, 2.4.2013. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj, pod pokroviteljstvom Grada Metkovića, danas je puštanjem plavih balona u Središnjem dječjem vrtiću i Vrtiću Radost obilježila Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Obilježavanje se trebalo održati na Trgu kralja Tomislava, ali se zbog lošega vremena odustalo od planirane lokacije.
     Kao i diljem Hrvatske balone s natpisom Autizam 8000, koliko je trenutno registrirano djece s autističnim poremećajem u Hrvatskoj, su točno u podne zajednički u zrak bacili mali vrtićani, njihove tete te predstavnici Udruge Prijatelj, Grada Metkovića i Centra za socijalnu skrb Metković.
   - Koliki god bio stupanj oštećenja i koliko god se dijete s autizmom činilo udaljeno od svoje okoline i svojih vršnjaka, ono ima ogroman prostor za napredak i zaslužuje da mu se pruži prilika da taj napredak i ostvari. Ovom prigodom zahvaljujemo svima koji su pomogli pri realizaciji i svima koji su sudjelovali u obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se ove godine obilježava pod sloganom Autizam treba sustavno rješenje – rekla je Danijela Raič, rođ. Batinović.