vijesti www.metkovic.hr

 Dobra vijest

Neretva ispod 3 metra

Metković, 4.4.2013. - Vodostaj Neretve i dalje je nastavio opadati pa je u 13,30 iznosio 296 cm. Odražava se to i na poplavljenome području na kojem se voda spustila za oko 5 cm.
    Kroz neke ulice još uvijek se ne može osobnim automobilom pa dobro dođu lovačke čizme ili bicikli. Velik problem je i visoka voda koja leži na cesti prema Vidu jer kroz nju nije preporučljivo voziti ni terenskim automobilima. Vidonjcima bi dobro došla makadamska cesta što preko Podgreda vodi na Orepak pa bi kroz Podrujnicu mogli do Metkovića. Problem je što na kratkom dijelu te ceste kroz Crni dolac također leži voda. Taj bi se problem lako mogao riješiti dovoženjem pet-šest velikih kamiona s materijalom s obližnjega gradilišta autoceste kraj Maloga Prologa. To ne bi bilo rješenje samo za ovu poplavu nego i za sve buduće.
    Sunce koje se danas pojavilo poplavljeni koriste i za sušenje svojih automobila, a oni vještiji da štogod i ulove. Šaran s fotografije, težak 11,5 kg, glavom je platio jer je nesmotreno plivao poplavljenim dijelom ceste Metković-Vid.