vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Brinite o sebi

Metković, 7.4.2013. - Nositelj liste HSS-HSLS za Europski parlament Miroslav Rožić sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković predstavio svoju listu.
     Obraćajući se prisutnima Rožić je istaknuo kako su izbori za Europski parlament povijesni jer Hrvati prvi put biraju svoje predstavnike u to tijelo Europske unije.
– Ovi izbori ne samo da su povijesni zato što su prvi, oni će po mom dubokom uvjerenju biti povijesni i za budućnost svih političkih stranka u Hrvatskoj pa tako i za HSS. Stranke koje osvoje mandat i uđu u Europski parlament ostat će u prvoj ligi hrvatske politike, a ostale će sigurno pomalo pasti u drugi plan. Činjenica da je HSS već dugi niz godina član Europske pučke stranke, koja ima najjači klub u Europskom parlamentu, otvara mogućnost da se HSS-ov zastupnik unutar tog kluba izbori za neka rješenja koja idu u korist za Hrvatsku i ljude koje predstavlja. Ja sam u ovu kampanju krenuo sa sloganom Brinite o sebi i prije svega sam ga uputio članovima stranke jer ako se ne brinemo sami o sebi, o nama se sigurno neće brinuti ostali članovi Europskog parlamenta. A briga svakog građanina za samog sebe i Hrvatsku počinje izlaskom na izbore 14. travnja ove godine – rekao je između ostaloga Rožić.