vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Veteranke podržale humanu akciju

Metković, 9.4.2013. - U prošlu nedjelju u Sportskoj dvorani u Opuzenu odigrana je rukometna utakmica između veteranki ŽRK Metković i ŽRK Ploče koja je završila rezultatom 13:17 (9:7).
     Utakmica je odigrana u okviru humanitarne akcije Samo jedan život imamo koju provodi Udruga Vita iz Ploča. Spomenuta akcija dio je kampanje Darujmo ružičasti život koju je pokrenula Europa Donna Hrvatska, a prikupljenim novcem kupit će se aparat za jednokratno zračenje. Veteranke su za sudjelovanje u spomenutoj humanitarnoj akciji od Udruge Vita dobile zahvalnicu.
     Sportska udruga ŽRK Veteranke Metković osnovana je 2010. i okuplja 22 žene koje su rukomet igrale u RK Razvitak i kasnije u RK Metković. Kako u Sportskoj dvorani Metković ne mogu dobiti termin, treniraju jednom tjedno u Sportskoj dvorani u Opuzenu koja im je izašla u susret s nižim cijenama termina. Udruga se uglavnom financira vlastitim sredstvima, a dijelom i uz pomoć donacija privatnih firmi i ugostitelja.
     Veteranke su u dobi od 35 do 65 godina i odazivaju se svim humanitarnim akcijama. Svake godine sudjeluju na dvama međunarodnim turnirima; u Vodicama i u crnogorskome Tivtu u kojemu će i ove godine od 5. do 9. lipnja sudjelovati na turniru.