vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Uhvaćen s 'prekucanim' brojevima šasije

Metković, 10.4.2013. - Dana 21. ožujka graničnoj kontroli na ulazu u RH na graničnom prijelazu Metković pristupio je automobil VW Passat, BiH nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnjak iz BiH. Prilikom granične kontrole utvrđena je sumnja u krivotvorenje broja šasije.
    Obavljene su dodatne provjere i izvidi kojima je potvrđeno da je broj šasije krivotvoren, te da se radi o automobilu koji je ukraden u Nizozemskoj. Vozilo je oduzeto, a kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja stvarnog vlasnika i vraćanja vozila oštećenom.
    Napominjemo da je također u veljači ove godine, na graničnom prijelazu Klek, pronađen i oduzet automobil BMW X5, također s krivotvorenim brojevima šasije, a koje je bilo ukradeno u Italiji.
    U priopćenju PU dubrovačko-neretvanske stoji još da je u 2012. na graničnim prijelazima pod njezinom nadležnošću prilikom obavljanja granične kontrole ukupno otkriveno i oduzeto 17 automobila za kojima je bila raspisana potraga. Radi se o automobilima više i visoke klase.