vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Skupština 'Hrvatskog domobrana'

Metković, 11.4.2013. - Sinoć je u Hotelu Narona Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran održala prvu Redovnu skupštinu.
     Predsjednik Udruge Zvonimir Nikolić prisutne je izvijestio o aktivnostima koje su provedene od 21. ožujka, kada je metkovski Ogranak osnovan. U nastavku je detaljno govorio o daljnjim poslovima koje treba obaviti te o načinu funkcioniranja i financiranja udruge.
     Prisutni su prihvatili prijedlog da se prema zamisli i nacrtu Zvonimira Nikolića u zaseoku Šiljegi postavi spomen obilježje iz toga zaseoka pogubljenim civilima i poginulim pripadnicima Hrvatske domovinske vojske (od 1941. do 1945.), a za voditelja projekta imenovan je Mirko Šiljeg. Također je prihvaćen prijedlog da se organizira hodočašće na Bleiburg nakon čega je dogovoreno da se s tom inicijativom upoznaju župnici na području doline Neretve kako bi akcija bila koordinirana, a svi zainteresirani više detalja o putu u Bleiburg, ali i o svemu drugome što bi ih moglo zanimati, mogu dobiti u prostorijama Udruge u Ulici S. Radića 12 (na prvom katu) gdje će biti organizirana dežurstva srijedom od 10 do 11 sati i četvrtkom od 20 do 21 sat. Zanimljivo je da je osnivanje metkovskog Ogranka zainteresiralo TV Al Jazeera koja je s predsjednikom Nikolićem napravila petnaestominutni intervju.