vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Biramo tko će nas predstavljati u EU

Metković, 14.4.2013. - Jutros u sedam sati otvoreno je 13 biračkih mjesta na području grada Metkovića. Birače ovaj put umjesto glasačkoga listića čeka glasački lancun površine veće od pola metra četvornoga.
    Na tome glasačkom „listiću“ abecednim je redom navedeno 28 kandidacijskih lista, svaka s po 12 imena. Sviđa li vam se cijela lista dovoljno je zaokružiti njezin broj, a ako vam se na njoj posebno sviđa neko ime možete ga dodatno zaokružiti (samo jedno ime). Moguće je da vam se neko ime sviđa, a da se nalazi u vama neprihvatljivome okruženju. Tada ćete zaokružiti samo ime na listi, a ne i samu listu.
   Dok ovo pišemo (8 sati) prerano je govoriti o izlaznosti. Zato imamo noćas zaključenu anketu na kojoj je samo 29% ispitanih izjavilo da će izaći na izbore. Njih 15% zna za koga će glasovati, 9% će odlučiti na samome biralištu, a 8% će namjerno krivo glasovati. 37% ispitanih izjavilo je da ih izbori ne zanimaju, a 8% je odlučilo da neće na izbore iz protesta. Mišljenje o svemu tome nema 4% ispitanih.