vijesti www.metkovic.hr

 Dolina Neretve

Ministrica Anka Mrak Taritaš u dolini Neretve

Metković, 14.4.2013. - Jučer je na inicijativu Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš održala javnu tribinu na temu „Legalizacija“.
    Žitelji doline Neretve tako su imali prigodu pitati sve što ih muči oko legalizacije bespravno izgrađenih objekata, a ministrica je odgovorila na sva postavljena pitanja i na taj način okupljenima otklonila sumnje koje su imali.
    Tom je prigodom, uz nazočnost ministrice i županijskih predsjednika HNS-a i HSS-a, Andre Vlahušića i Stipe Gabrića, potpisan koalicijski sporazum između te dvije stranke. Sporazum su potpisali opuzenski predsjednici HNS-a i HSS-a, Zdravko Čulić i Neven Mataga. Vlahušić i Gabrić uvjereni su kako se radi o pobjedničkoj koaliciji, a Mrak Taritaš dala je apsolutnu podršku koaliciji i izjavila je kako od nove vlasti u Opuzenu očekuje da brinu o, kako ona kaže „pospremanju prostora“ te da pronađu način kako omogućiti legalizaciju i onima koji nisu u mogućnosti platiti troškove legalizacije.