vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Policiji pune ruke posla

Metković, 15.4.2013. - Prema izvješću PU dubrovačko-neretvanske protekli vikend policija je na području Metkovića, ali i čitave županije, imala pune ruke posla. Djelatnici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Ploča kojega se sumnjiči da je od kraja ožujka do 10. travnja na području Metkovića počinio tri kaznena djela i to krađe, teške krađe i krivotvorenja isprave.
     Kako stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske osumnjičeni je u blizini Željezničkog kolodvora u Metkoviću iz rezervoara teretnog vozila otuđio 210 litara dizel goriva, a iz radnog stroja, koje se nalazilo u polju u Opuzenu, otuđio je dva akumulatora vrijedna oko 800 kuna. Također je utvrđeno da je osumnjičeni koristio neregistrirano vozilo na kojega je stavio nepripadajuće registarske pločice. Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
     Službenici Postaje granične policije Metković jučer su u Ulici Lovre Matića zatekli četiri državljanina Albanije, u dobi od 22 do 24 godine, koji su zbog sumnje u nezakoniti prelazak državne granice uhićeni i dovedeni u prostorije policije. Utvrđeno je da su tijekom jutra u Metković stigli nezakonito prešli državnu granicu između RH i BiH s namjerom odlasku u zemlje EU. Protiv četvorice državljana Albanije doneseno je Rješenje o protjerivanju iz RH, određena im je zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak njihovog vraćanja, odnosno readmisije u BiH.
     Tijekom proteklog tjedna na području PU dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 555 represivnih mjera od čega 208 zbog prekoračenja brzine i 16 zbog vožnje pod utjecajem alkohola. U proteklom tjednu iz prometa je isključeno 25 vozača i devet vozila.