vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Lana Dominiković prva u Hrvatskoj

Metković, 15.4.2013. - Ove se godina OŠ Stjepana Radića ponovno okitila državnim prvakom. To je a učenica Lana Dominiković koja je na Državnom natjecanju iz tehničke kulture, koje se održalo u Primoštenu od 3. do 5. travnja, u kategoriji fototehnika osvojila 1. mjesto.
    Lana je bila ujedno i najmlađa sudionica Natjecanja u svojoj kategoriji, a svojim rezultatom je postala i najuspješnija učenica OŠ Stjepana Radića u ovoj školskoj godini. Na tome natjecanju nastupili su još Ivan Raguž (11. mjesto), Ilija Radić (13. mjesto) i Emil Dominiković (15. mjesto). Mentorica im je bila Marina Nikolić.
    Na 54. Državno natjecanje iz matematike, koje se održalo u Dubrovniku od 2. do 4. travnja, sudjelovali su: Ante Svaguša, 6.a, mentorica Neda Grbavac i Anamarija Kozina, 7.e, mentor Ranko Barbir. Ante je osvojio je 11. mjesto, a Anamarija je zauzela visoko 8. mjesto.Na Državnoj smotri LiDraNo, koja se održala od 7. do 9. travnja u Primoštenu, sudjelovale su Marijeta Kežić s pjesmom Izjelica i Mara Obradović s tekstom Brkovi su opet u modi. Mara je sudjelovala na svečanom zatvaranju LiDraNa na kojemu nastupa po jedan učenik iz svake kategorije, a koji je posebno dojmio Povjerenstvo. Marijeti i Mari mentorica je bila Ivana Čarapina. LiDraNo je smotra pa nema rangiranja.
    Uspjesi spomenutih učenika i njihovih mentorica i mentora bili su povod današnjem prijmu što ga je za njih i ravnateljicu škole Boženu Nikoletić upriličio metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić. Gradonačelnik im je čestitao na uspjesima, naglasivši važnost učenja i stjecanja znanja koja će im naročito dobro doći sada kada je Hrvatska pred vratima EU. Lana je od gradonačelnika na dar dobila tablet , a ostali učenici kalkulatore, dok su mentori nagrađeni knjigom Ptice delte Neretve.