vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Obradović kandidat za gradonačelnika

Metković, 17.4.2013. - Čelnici metkovskih gradskih odbora SDP-a i HNS-a, Dalibor Obradović i Željko Glavinić, večeras su u prostorijama GO SDP-a javnosti predstavili zajedničku listu, sastavljenu prema potpisanom koalicijskom sporazumu, s kojom će izaći na predstojeće lokalne izbore. Njihov kandidat za gradonačelnika je Dalibor Obradović, koji će ujedno nositi i listu za Gradsko vijeće grada Metkovića. Obradovićevi zamjenici su Krešimir Kuran (SDP) i Paulina Šiljeg (HNS).
   O razlozima zbog kojih su potpisali koalicijski sporazum, o vođenju kampanje te o očekivanjima na predstojećim izborima govorili su Dalibor Obradović, Željko Glavinić i Krešimir Kuran. Kao glavni razlog zajedničkog izlaska na izbore naveli su nezadovoljstvo stanjem u gradu, naglasivši pri tome kako unatoč prognozama nisu ušli u koaliciju s nekim drugim političkim opcijama.
   – Ovu koaliciju nismo napravili da bismo upravljali gradom, jer je nemoguće u ovoj situaciji očekivati da mi osvojimo vlast, ali ćemo sigurno osvojiti tri mandata i vlast se bez nas neće moći formirati. Što se tiče naše liste od 17 članova, uključujući troje za gradonačelnika i zamjenike, naših 16 kandidata za gradsko vijeće ima završen fakultet. Dakle, to su mahom mladi i obrazovani ljudi koji sutra mogu pokriti sve segmente u Gradu. Vodit ćemo isključivo pozitivnu kampanju, nećemo prozivati nikoga i nikoga nećemo napadati, pogotovo ne bez razloga. Kao i u dosadašnjim kampanjama predstavit ćemo se kroz vlastite projekte. Želimo bolji Metković u koji se mladi žele vratiti – zajednički su poručili Obradović, Glavinić i Kuran.
   Na novinarsko pitanje o koaliciji s HSS-om na županijskoj razini, Obradović je rekao kako je GO SDP-a bila protiv te koalicije, ali je ona potpisana jer je procijenjeno da su za pobjedu u županiji potrebni i glasovi HSS-ovog biračkog tijela. Obradović misli da će ta situacija izazvati određenu konfuziju među biračima, ali također može i pozitivno utjecati na birače u Metkoviću jer takve koalicije nema u gradu.