vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Održana Muzejska pričalica

Metković, 19.4.2013. - Sinoć je u Ornitološkoj zbirci Prirodoslovnog muzeja Metković započela 18. muzejska akcija povodom Međunarodnog dana muzeja pod nazivom Muzejske pričalice. Kao gošća nastupila je Jasna Held. Riječ je o jedinoj profesionalnoj pripovjedačici narodnih bajki i priča u Hrvatskoj koja svoj posao uspješno radi ne samo u Hrvatskoj nego i diljem Europe.
     Tijekom jednosatnog programa gđa Held pričala je Priče o životinjama i sa životinjama. Na repertoaru su se našle uglavnom europske priče, ali i neke od hrvatskih poput Babine bjelice, Kupuj kruh i slično. Iako su priče bile namijenjene djeci od pet do 11 godina, osmijesi na licima pokazali su kako su u njima podjednako uživali i mlađi i stariji slušatelji.
     U okviru Dana muzeja u prostoru Ornitološke zbirke svake subote od 11 do 12,30 održavati će se likovne radionice za djecu Kako nacrtati životinje koje zajednički organiziraju Prirodoslovni muzej Metković i Gradska knjižnica Metković. Prva radionica počinje sutra, 20. travnja.
     Prema najavama ravnateljice Prirodoslovnog muzeja Metkovića Ivana Baće kroz sljedećih mjesec dana očekuje nas još puno zanimljivih događanja.