vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Dok nas smrt ne rastavi

Metković, 20.4.2013. - Glumci Amaterskog kazališta Opuzen sinoć su u GKS-u Metković odigrali predstavu Dok nas smrt ne rastavi u režiji Velimira Ključe.
     Riječ je o tragikomediji autorice Nine Horvat u kojoj četvero junaka, nakon što umru nasilnom smrću, završi u Čistilištu u psihijatrijskoj ordinaciji. Na grupnoj terapiji Psihijatar im pokušava pomoći da se pomire s načinom na koji su umrli da bi mogli počivati u miru. Kako pacijenti nakon niza pokušaja i dalje nisu spremni na suradnju, Psihijatar se odluči u potpunosti promijeniti pristup pa pacijente suočava s njihovim ubojicama. Naravno, ponovni susret živih i mrtvih ne odvija se kako je Psihijatar zamislio što cijelu situaciju dodatno zakomplicira i dovodi do neočekivanih obrata.
     Kroz zamršeni odnos među likovima koji su, unatoč ljubav što ih je vezala, postali žrtvom određenoga spleta okolnosti gledatelje je provelo devet glumaca-amatera. Oni su: Milena Pačić, Vinko Vuković Liska, Suzana Mušan, Josipa Anković, Jakov Volarević, Antea Mušan, Dino Kadragić, Mia Sršen i Dario Sršen. Njihov trud i izvedbu publika je nagradila dugim pljeskom.